Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Που είναι το ΠαΣοΚ ;


Αυτή την απογοητευτική αλλά άκρως αποκαλυπτική εικόνα παρουσίασε η ανοιχτή κομματική συγκέντρωση του ΠαΣοΚ στην πρωτεύουσα του νομού, Ηγουμενίτσα.
Αν λάβουμε υπόψη  ότι η εκδήλωση οργανώθηκε από το κορυφαίο όργανο του ΠαΣοΚ στη Θεσπρωτία, την νομαρχιακή επιτροπή, η χαρακτηριστική απουσία απλών μελών δείχνει πεντακάθαρα το μέγεθος της αποτυχίας. 
Όταν μια νομαρχιακή επιτροπή σε ένα νομό 35000 κατοίκων δεν μπορεί να συγκεντρώσει ούτε δέκα απλά μέλη σε μια επίσημη εκδήλωση, τότε έχουμε σοβαρούς λόγους να αμφιβάλουμε για την χρησιμότητα της ύπαρξής της.
Δεν μιλάμε για παρακμή ενός θεσμού αλλά για τη πλήρη απαξίωση του.  
Μοιραία το πλήθος των ευθυνών συγκεντρώνεται στον επικεφαλής του οργάνου, τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής. 
Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι ο γραμματέας ούτε στοιχειώδους παιδείας ούτε κριτικής σκέψης στερείται. Απεναντίας και τα δυο προσόντα τα διαθέτει σε αξιοζήλευτο υψηλό βαθμό.  
Αν θα μπορούσαμε να του αποδώσουμε, με περίσσια ευκολία κάτι, είναι οι λαθεμένες επιλογές του. Λάθος εκτιμήσεις σε λάθος χρόνο. Και στη πολιτική, αυτό που μετρά στο τέλος δεν είναι οι προθέσεις αλλά το αποτέλεσμα.
Όσο για το εύστοχο ερώτημα που τέθηκε από την Βάσω την Γκόρου «που είναι το ΠαΣοΚ;», πριν αρχίσουμε να το ψάχνουμε σαν τις άδικες κατάρες από εδώ και από εκεί θα ήταν χρήσιμο να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ποιο ΠαΣοΚ εννοούμε. Το ΠαΣοΚ  της νομενκλατούρας και της διαφθοράς ή το ΠαΣοΚ των ενεργών πολιτών; Διότι αν εννοούμε το πρώτο, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.
Αυτό το ΠαΣοΚ (ασχετα αν απουσίαζε από την εκδήλωση)  είναι ακόμα  εδώ, ενωμένο δυνατό.
Δυστυχώς…