Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Άνοιξε το τριώδιο…




Του Τελώνου και του Φαρισαίου σήμερα και τη σημαδιακή αυτή ημέρα το άτομο που κατηγορείται όσο κανένα άλλο στη Θεσπρωτία για φαρισαϊσμό (πιστό φαίνεται στις παραδόσεις), επέλεξε να κάνει την εμφάνιση του με ένα (πληρωμένο αδρά) γκάλοπ στο διαδίκτυο. 

Έτσι είδαμε σήμερα πουρνό- πουρνό πριν ο κόσμος ανοίξει τα μάτια του, να εμφανίζεται γκάλοπ όπου το grande lamogio να προηγείται με διαφορά από τους άλλους υποψηφίους ως ο καταλληλότερος για αυριανός δήμαρχος Φιλιατών. 

Απ’ότι φαίνεται, οι Φιλιαταίοι με τη τσίμπλα στο μάτι έσπευσαν (με την ίδια ευκολία που θα επέλεγαν και τους αδελφούς Νταλτον ως μοναδικούς σωτήρες του δήμου), να εκφράσουν την προτίμησή τους σε ότι ποιο σάπιο και οπισθοδρομικό πολιτικά υπάρχει σε αυτόν το τόπο. 

Δεν χρειάζονται επί πλέον αποδείξεις πέρα της απλής λογικής για να καταλάβουμε ότι το γκάλοπ είναι grande μαϊμού. 
Κάποιοι μάταια ελπίζουν ότι με γκάλοπ μαϊμού μπορεί να ζήσουν το θαύμα της (πολιτικής) Αναστάσεως αγνοώντας προφανώς τη βούληση του κόσμου που τους έχει καταδικάσει μονίμως να ζουν το δράμια της Μεγάλης Παρασκευής. . 

Τι οδήγησε όμως το grande lamogio στις μαϊμουδιές της παραπληροφόρησης και στους κατ΄εξοχήν εκφραστές αυτής; 

Κατ’ αρχην η ίδια του η φύση. Η λάσπη με τη λάσπη, η κοπριά με την κοπριά. 

Κυρίως όμως το γεγονός ότι το grande lamogio πάει άπατο στο δήμο Φιλιατών. Τα στημένα παιχνίδια με την νομαρχιακή και τα γλειψίματα σε κατουρημένες ποδιές δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και τώρα πελαγοδρομεί στα χαμένα. 

Και αυτοί οι ελάχιστοι αφελείς που είχαν παραμυθιαστεί ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος (ναι, τέτοιες παπαριές έλεγε. Ότι δεν θα υπάρχει άλλος συνδυασμός) τώρα τον φτύνουν κατάμουτρα. Όσο περνάει ο καιρός τόσο η σκληρή πραγματικότητα τον καθηλώνει. 

Η δημιουργία ενός έστω υποτυπώδους με ελάχιστες αξιώσεις συνδυασμού τώρα φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός. 
Ως grande lamogio φυσικό και επόμενο ήταν, να φανταζόταν ότι θα έβρισκε μια σχετική ανταπόκριση (που αλλού;) στα άλλα λαμόγια. 
Τα λαμόγια όμως, έχοντας σε μεγάλο βαθμό ανεπτυγμένη την αίσθηση της αυτοσυντήρησης, βλέποντας ότι δεν τραβάει, προσπαθούν τώρα να χωθούν στον συνδυασμό που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει. 

Όσο ο πανικός τον κυριεύει τόσο τα λάθη θα μεγαλώνουν. 
Και ίσως ένα από αυτά να τον οδηγήσει σε πρόωρη απόσυρση. 

(Συνεχίζεται…) 

 Υ.Γ. Το τριώδιο άνοιξε σήμερα και λήγει την τρίτη Κυριακή της Αποκριάς.
 Έως τότε που θα πέσουν οι μάσκες, έχουμε να δούμε ακόμη, πολλά τέτοια μασκαραλίκια!