Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Εύσημα αξιοπιστίας (Συλλογή εξωδίκων)


Τελειωμό δεν έχουν τα εξώδικα στο δόλιο ρεπόρτερ αφού άλλο ένα ήρθε να προστεθεί στη πλούσια συλλογή του. Αυτή τη φορά από τον γενικό διευθυντή της ΕΑΣ Θεσπρωτίας. 

 Όλα τα εξώδικα έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Τον κατηγορούν για στρέβλωση γεγονότων με αυθαίρετες ερμηνείες που σκοπό έχουν την συκοφαντία. 

Όσοι έχουν στείλει εξώδικα, όλοι έχουν δικαιωθεί.

 Και αυτό συμβαίνει διότι ο καραγκιόζης αναγκάζεται να κάνει κολοτούμπα και να παραδέχεται ότι την έκανε (εμμέσως πλην σαφώς) την πουστίτσα, για να αποφύγει την δικαστική δίωξη η οποία συνεπάγεται μεγάλο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. 

Και έτσι φτάσαμε σε σημείο την μια εβδομάδα να αντικρίζουμε στη φυλλάδα του με μεγάλους τίτλους την αποκάλυψη ενός τεραστίου σκανδάλου και την άλλη εβδομάδα στο ίδιο σημείο μια τεράστια διάψευση για ότι έγραψε την προηγούμενη αναγνωρίζοντας ότι είναι ψευδή και συκοφαντικά. 

Στο τέλος δε, να ψελλίζει κάτι μέσα από τα δόντια «για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας», «δεν γνωρίζαμε το ένα δεν γνωρίζαμε το άλλο», «συμβαίνουν αυτές οι παρεξηγήσεις» και ένα σωρό άλλες μαλακίες για να προκαλέσει σύγχυση στο κοινό. 

 Μαγκιές και τσαμπουκάδες την μια εβδομάδα, κότα λειράτη τραβεστί τη άλλη εβδομάδα. 

Και η αξιοπιστία στα …ουράνια!



 Γράψει ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ Θεσπρωτίας: 
«Με εξώδικη επίδοση επιστολής μου, καλώ τον εκδότη της εφημερίδας «Διαβούλευση» κ. Ευάγγελο Μάστορα, να την δημοσιεύσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που δημοσίευσε άρθρο του σχετικά με αμοιβές διευθυντικών στελεχών της ΕΑΣ Θεσπρωτίας. 
Πρόκειται για ψευδές δημοσίευμα που βασίζεται σε λάθος ερμηνεία αριθμών και αυθαίρετες επεκτάσεις για να δείξει σπατάλες εκεί που δεν υφίστανται και να θίξει πρόσωπα. Ανήκει στα δημοσιεύματα που αν δεν ανακληθούν θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης. 
Όπως επισημαίνω στο υστερόγραφό μου παρόμοιες δοξασίες (για μισθούς Διευθυντών της Ένωσης) είχαν κυκλοφορήσει και πριν από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Σουλίου όπου μετείχε σαν υποψήφιος σύμβουλος (ελπίζοντας να μην υπάρχει συσχέτιση με το δημοσίευμα). Τότε επισημαίνω, ίσως και κακώς, δεν απάντησα, πιστεύοντας πως ο προγραμματικός λόγος είναι πάντα υπέρτερος της γκαιμπελίστικης τακτικής ανθρώπων που άλλα διαβάζουν, άλλα καταλαβαίνουν και άλλα ανώνυμα διαδίδουν για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Ανθρώπων που μόλις σου παρέχουν μια υπηρεσία σε ρωτούν «με απόδειξη ή χωρίς». Όπως διευκρινίζω δεν ανήκω σ΄αυτούς.» 



Μαϊμουδιές (συνέχεια),

 Με πλαστή φωτογραφία του περιπολικού (φαίνεται από χιλιόμετρα ότι είναι κακόγουστο μοντάζ) ως …τεκμήριο, καταφέρεται εναντίον αστυνομικών για δήθεν παραβάσεις κ.λ.π. 




"Συμπτωματικά" οι αστυνομικοί που δέχονται τα «πυρά» είναι αυτοί που τον είχαν σταματήσει κάποτε για νόμιμο έλεγχο. 

Τι θέλει άραγε να μας πει ο ποιητής; 

 Για το δια ταύτα, δείτε τι γράφει στον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας με αφορμή το μαϊμού περιστατικό. 

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σας το δηλώνουμε και δημοσίως δε θα δεχτούμε να υποστούμε έλεγχο από αυτούς και κάθε άλλο παρανομούντα Αστυνομικό, υφιστάμενοι αν χρειαστεί τις συνέπειες της άρνησης ελέγχου.» 

Δηλαδή το πουλάκι μας θέλει ασυλία  από κάθε νόμιμο έλεγχο για να ...παρανομεί ελευθέρα. 

Από ότι φαίνεται θα ύπαρξη και άλλο εξώδικο αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δόλος για συκοφαντία οργάνων της τάξεως είναι εμφανέστατος. 



Το υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση.

Δυστυχώς, έχει ξεφύγει τελείως… 

Αν υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για αυτόν ας τον συμαζέψουν, διότι ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά αποθέματα ψυχραιμίας. 

Διαφορετικά ας επιληφθούν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας