Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Όλοι σνόμπαραν την εκδήλωση …και η Ζωή γιόρτασε μόνη της

Μόνη της.... γιόρτασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την επέτειο των 41 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, καθώς κανένας πολιτικός αρχηγός δεν παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η πρόεδρος της Βουλής στον προαύλιο χώρο της Βουλής. 


 Μάλιστα, το θέμα της δεξίωσης από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε και στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο και φαίνεται πως αποφασίστηκε να μην μεταβεί κανένας πολιτικός αρχηγός. 

Με μία ώρα καθυστέρηση έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης που η ίδια διοργάνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί επέλεξαν να μην παραστούν στην εκδήλωση που κατά κάποιο τρόπο «αντικαθιστά» την καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ παραβρίσκονται η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οι υπουργοί Θροδωρής Δρίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παύλος Πολάκης, Νίκος Τόσκας, Θεανώ Φωτίου, Δημήτρης Βίτσας. 

Τα κόμματα της Βουλής δεν έστειλαν εκπρόσωπο στην εκδήλωση, πλην του ΚΚΕ (Ελένη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης), καθώς ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης είναι ο πρώην βουλευτής του κομμουνιστικού κόμματος Σπύρος Χαλβατζής. 

«Βροντερό» είναι πάντως το «παρών» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως και η πρόεδρος της Βουλής, ψήφισαν «όχι» κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα την περασμένη Τετάρτη: Μεταξύ άλλων οι Γιάννης Σπαθάς, Αγλαΐα Κυρίτση, Νάντια Βαλαβάνη, Δανάη Καρακώστα βρίσκονται στην εκδήλωση. Νωρίτερα, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα είχαν ανακοινώσει πως ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν θα μπορέσει να μεταβεί στον προαύλιο χώρο της Βουλής, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. 

 Γεγονός που επιβεβαιώνει τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, ύστερα μάλιστα και από τη χθεσινή συνάντηση που είχε η κα Κωσταντοπούλου με τον κ. Τσίπρα, έπειτα από αίτημά της. 

Η εκδήλωση έχει ως ομιλητές τους Μανώλη Γλέζο, Κώστα Μανταίο, Πέπη Ρηγοπούλου και Σπύρο Χαλβατζή.