Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Λέμε: Μήπως …

 Μάντεις κακών δεν είμαστε, και προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Να κρατάμε την ελπίδα ζωντανή, όση ελπίδα μας άφησε η κυβέρνηση. Κι όχι αυτή την ψεύτικη ελπίδα για την οποία ψήφισαν όχι εκατομμύρια Έλληνες.
 Και οι οποίοι μετά τα πανηγύρια αναρωτιούνται: «Τι ψηφίσαμε; Μήπως το όχι είναι τελικά ναι»; 

Γιατί αυτό θα είναι το ερώτημα που θα κάνουν αν έρθει ο Τσίπρας με συμφωνία στο πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ. Σκληρά μέτρα με ολίγον από ανάπτυξη και διευθέτηση χρέους. Δεν θα πάει στο 23% ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, αλλά θα πάει η εστίαση και δεν θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ αλλά θα υπάρξουν ιδιωτικοποιήσεις και βεβαίως κατάργηση πρόωρων συντάξεων.

Αυτό πάνω κάτω είναι το πακέτο μαζί φυσικά με ΕΝΦΙΑ, έκτακτες εισφορές κ.λπ.

Ωστόσο, το τι θα σκεφτούν οι πολίτες του «όχι» είναι το λιγότερο. Μια συμφωνία να υπάρξει εδώ που φτάσαμε και ας είναι ότι να είναι. Από την απόλυτη χρεοκοπία και το χάος καλύτερα είναι να πονέσουμε δια χειρός... Τσίπρα. 

Η απόφαση της ΕΚΤ για κούρεμα στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών ήταν το πρώτο μήνυμα για το τι θα συμβεί αν σήμερα δεν έρθει η συμφωνία. Ο Ντράγκι τράβηξε το πιστόλι, το έχει απασφαλίσει και την Τετάρτη «μπάι – μπάι» αν δεν υπάρξει συμβιβασμός.
 
 Έτσι τα ερμηνεύουν όλα αυτά οι ευρωπαϊστές, οι νουνεχείς άνθρωποι που βλέπουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο το ευρώ. Τι κάνει το λόμπι της δραχμής; Τι κάνουν οι ανίκανοι του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ερωτήματα που τίθενται και κυρίως ποια στάση θα κρατήσει ο Τσίπρας;

Κάποιοι είπαν ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είναι δείγμα της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ στο να αποφασίσει και να πει «όχι» στη ρήξη, «ναι» στο ευρώ. Κάποιοι άλλοι ίσως πίστεψαν ότι η απομάκρυνση Βαρουφάκη ήταν μια κίνηση καλής θέλησης στους δανειστές που δεν ήθελαν ούτε ζωγραφιστό να βλέπουν το παιδί «ουάου». Μήπως όμως όλα αυτά είναι μέρη του σχεδίου που έχει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του για ρήξη και έξοδο από το ευρώ; Μήπως δηλαδή ισχύει εκείνο που γράφαμε προ ημερών ότι πρόκειται για ένα κόμμα μπολσεβίκων που τα κάνει όλα μεθοδευμένα και έχει καθορίσει εξ' αρχής τους ρόλους; 

Ελπίζουμε να είμαστε υπερβολικοί και οι άνθρωποι απλώς να είναι ανίκανοι αλλά τυχεροί, προς το παρόν. Ή να έχουν άγνοια κινδύνου και να ζουν στο δικό τους υπέροχο κόσμο. Όμως κάποια πράγματα μας ανησυχούν και οφείλουμε να προειδοποιήσουμε για να μη βρεθεί κανείς προ εκπλήξεως. Και να θυμίσουμε ότι δεν έχει εντολή η κυβέρνηση για έξοδο από το ευρώ. Αν τολμήσει να το κάνει καλύτερα να εξαφανιστεί από την Ελλάδα.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να είναι μεθοδευμένη όλη η πεντάμηνη δημιουργική ασάφεια με την «λεβέντικη» διαπραγμάτευση ώστε να φτάσει η Ελλάδα στην κόλαση;

Μήπως να έγιναν όλα αυτά ώστε να σιχαθεί ο κόσμος τους «κακούς» δανειστές και να ξεκινήσει νέος ανένδοτος κατά των... δυνάμεων κατοχής; Με πολύ λαϊκισμό και πολύ ιδεολογικό μασάζ στον λαό εύκολα περνά η εντύπωση ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται και αντιστέκεται;

Μήπως η απομάκρυνση Βαρουφάκη, το δημοψήφισμα, η Σύνοδος πολιτικών αρχηγών ήταν στημένα ώστε σε μια ενδεχόμενη σημερινή αποτυχία στις διαπραγματεύσεις έρθει ο Τσίπρας και με διάγγελμα πει: «Έλληνες, εγώ έκανα τα πάντα, θυσίασα τα πάντα, ακόμη και τον... νομπελίστα Γιάνη, αλλά είναι αδιάλλακτοι οι ξένοι. Και αυτοί μας οδηγούν στη δραχμή;»

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να φανατίσει τους πολίτες, να ρίξει το φταίξιμο στους ξένους και να «αποδαιμονοποιήσει» το Grexit. Η δημιουργία «στρατού» μέσα στον ελληνικό λαό που θα μιλά για υπερηφάνεια, ακόμη κι αν έχουν καταστραφεί τα πάντα, είναι κλασικό σχέδιο απολυταρχικών καθεστώτων στο Ιράκ, τη Συρία, την Αίγυπτο ή τις χώρες που έσπευσαν να συγχαρούν τον Τσίπρα, δηλαδή την Κούβα, τη Βολιβία, τη Βενεζουέλα. Ο κόσμος μπορεί να μην έχει χαρτί τουαλέτας να σκουπιστεί αλλά έχει... αξιοπρέπεια. Μπορεί να τρώει ζωοτροφές αλλά έχει διώξει τους κακούς Αμερικανούς.

Άραγε λοιπόν μήπως ο Τσίπρας ακολουθεί πιστά ένα σχέδιο που θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ και θα βγούμε και στους δρόμους να πανηγυρίζουμε για τον μεγάλο ηγέτη αντί να τον κυνηγάμε; 

Διότι όπως είναι γνωστό, η κατασυκοφάντηση του ευρώ, οι ύβρεις σε βάρος των δανειστών και η φανατίλα του λαού που χορεύει στους δρόμους για ένα «όχι» που είναι «ναι» είναι δείγματα δημιουργίας ενός στημένου σκηνικού που θα φέρει ολοκληρωτικό καθεστώς. Κι όποιος μιλά για ευρώ σε λίγο καιρό θα εξορίζεται στη Μακρόνησο.

Ο Τσίπρας όμως θα πρέπει να γνωρίζει ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι υπέρ του ευρώ και της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Αν κάνει το λάθος θα δημιουργήσει σκηνικό εμφυλίου.