Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΘΑΥΜΑ...

Όταν ο Καραμανλής αναγνώριζε το Βατοπέδι ως σκάνδαλο 
 και ανελάμβανε την ευθύνη


Αθώοι λοιπόν όλοι οι πρωταγωνιστές στη δίκη της Μονής Βατοπαιδίου αποφάνθηκε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. 
Να θυμίσω εδώ ότι στις 23/12/11 το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών είχε αποφασίσει την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ για την ίδια υπόθεση. Και για να διατάξει το δικαστήριο μια προφυλάκιση σημαίνει ότι «υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ενοχής». Να θυμίσω ακόμη ότι το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής με την αριθμ. 197/15 απόφασή του αποφάνθηκε ότι οι εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο. 
Και να θυμίσω επίσης αυτό που είχε πει στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης στο Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής τον Οκτώβριο του 2009, όπου δικάστηκαν και καταδικάστηκαν η ίδια η πρόεδρος του αστικού δικαστηρίου που αρνούνταν να εκδώσει την απόφαση που δικαίωνε το Ελληνικό Δημόσιο και ο ηγούμενος Εφραίμ ως ηθικός αυτουργός της: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου το οποίο δυστυχώς προκάλεσαν μοναχοί του Αγίου Ορους εμπλέκοντας σε αυτό κρατικούς υπαλλήλους, δικαστή και πολιτικά πρόσωπα». 

Τώρα, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του! 

Την απόφαση πάντως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υποδέχθηκαν με πανηγυρισμούς οι «γαλάζιοι» και κυρίως οι καραμανλικοί. Ηταν το πρώτο θέμα συζήτησης στη Βουλή με την επισήμανση ότι έκανε και δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος, να σημειώσω, σπανίως ομιλεί (δημοσίως). 
 Ο Κώστας Καραμανλής κάνει λόγο για «αθλιότητα» και μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.