Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Λυσσαλέα αντίδραση, σκανδαλώδης σιωπή

 Η αποκάλυψη, σύμφωνα με εικασίες, της ταυτότητας μιας φερόμενης ως προστατευόμενης μάρτυρα της υπόθεσης Novartis σηματοδοτεί την αντεπίθεση του "συστήματος" που κινδυνεύει με συντριβή από το μεγάλο σκάνδαλο.


Η βρωμικη μεθόδευση για την στοχοποίηση ενός προσώπου χωρίς να πιστοποιείται ότι είναι σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, πρακτικά καταρρίπτει το αφήγημα της "σκευωρίας" και των "κουκουλοφόρων" καθώς πρόκειται για πρόσωπο που, αδιαμφισβήτητα μπορεί να εισφέρει με ακλόνητα στοιχεία για τον άνθρωπο που φέρεται να "λάδωνε" πολιτικούς.

Κυρίως όμως δείχνει ότι έχει ξεκινήσει η τελική προσπάθεια αντεπίθεσης, στην οποία κάποιοι θα μεταχειριστούν κάθε δυνατό μέσο.

Είχαν ήδη προαναγγείλει οι εμπλεκόμενοι με τις απειλές τους ότι θα βρουν τους μάρτυρες και θα τους "κόψουν τα χέρια".

Παρακολουθούμε σε όλη της την έκταση μια προσπάθεια εκφοβισμού όσων διαθέτουν αποδείξεις για τα επίμαχα αδικήματα με τελικό στόχο ίσως να αναιρεθούν οι επιβαρυντικές καταθέσεις.

Προβληματίζει επίσης το φλερτ της δημόσιας ζωής με τις μεθόδους του υποκόσμου, ιδιαίτερα σε μια χώρα όπου μάρτυρες σοβαρών υποθέσεων "εξαφανίζονται" και εμπλεκόμενος για ξέπλυμα στην ίδια υπόθεση πήρε φωτιά μέρα μεσημέρι στην Αττική Οδό.

Την ίδια ώρα η συνήθως λαλίστατη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αφήνει ακάλυπτη την αρμόδια Εισαγγελέα Διαφθοράς, περίπου σαν να ασκεί έμμεση πίεση να εγκαταλειφθεί η υπόθεση. Σε βαθμό που κάποια μέλη της εξέδωσαν ανακοίνωση "αδειάζοντας" την Ένωση. Δεν υπάρχει ούτε ένας εμπλεκόμενος που να ζητά διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η λυσσαλέα αντίδραση και οι μέθοδοι μαρτυρούν την κυνικότητα και την αποφασιστικότητα ενός "συστήματος" που κινδυνεύει. Πολιτικοί, μιντιάρχες και ίσως και Δικαστές φαίνεται σαν να κάνουν την ύστατη προσπάθεια για συγκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου.