Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Παλαιά τους "τέχνη" ...



"Η λάσπη είναι η ψυχή της μάχιμης δημοσιογραφίας"
Τάπας 
Πρύτανης της παραπληροφόρησης και της συκοφαντίας 


Με το καλημέρα των νέων δημάρχων άρχισαν πάλι τις γνωστές πουστιές (εκτόξευση λάσπης) τα δυο «μπουμπούκια» της θεσπρωτικής «δημοσιογραφίας». 

Πριν καλά-καλά καθίσουν στην καρέκλα του δημάρχου, πρώτος ο τάπας διαπίστωσε ότι (από την πρώτη εβδομάδα) οι δήμαρχοι διέψευσαν τις προσδοκίες των ψηφοφόρων τους.
 
Τώρα πως γίνεται αυτό όταν ακόμα δεν έχουν πραγματοποιήσει την παρθενική τους συνεδρίαση τα δημοτικά συμβούλια, μόνο το μυστρί και το πηλοφόρι του τάπα ξέρει. 

Διαπίστωσε επίσης  (μόλις το πρώτο δεκαήμερο) ότι οι δήμαρχοι τρόμαξαν μπροστά στο μέγεθος των ευθυνών τους «διαπιστώνοντας το λειψό του δικού τους μεγέθους και αναστήματος». 
Να μιλά για πολιτικό και ηθικό ανάστημα …ο τάπας, είναι σαν τη γριά πόρνη που παριστάνει την παρθένα. 

Πως γίνεται όμως και οι τρεις νεοεκλεγέντες δήμαρχοι (ταυτόχρονα), με λίγα εικοσιτετράωρα στη θητεία τους, να κρίνονται ότι είναι όλοι για τα μπάζα; 

Διαπίστωσε ακόμα (τόσες διαπιστώσεις δεν είχε κάνει ούτε στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια) ότι η επιλογή των αντιδημάρχων και στους τρεις δήμους της Θεσπρωτίας έγινε κάτω από την επήρεια του αλκοόλ. 
Δηλαδή οι δήμαρχοι δεν κατάλαβαν ποιους επέλεξαν για αντιδημάρχους. 

Με άλλα λόγια οι αντιδήμαρχοι και των τριών δήμων δεν είναι της αρεσκείας του τάπα και προφανώς γι’ αυτό έγραψε όλες αυτές τις χοντρομαλακίες που δεν γίνονται πιστευτές ούτε απο τα παιδάκια του δημοτικού. 

Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν δεν αρέσουν στο τάπα και τον καραγκιόζη οι αντιδήμαρχοι της Θεσπρωτίας. 

Δηλαδή έπρεπε οι δήμαρχοι να ζητήσουν την γνώμη του τάπα και του σαλεμενου για το ποιους θα επιλέξουν ως στενούς συνεργάτες στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους ; 
Αυτό μας έλειπε! 

Λέτε να δούμε δημάρχους να λαμβάνουν υπόψη τα κατακάθια της θεσπρωτικής «δημοσιογραφίας» και να εκτελούν ως πειθήνια όργανα τα βίτσια του κάθε διεστραμμένου; 

 Ε, τότε δεν θα είναι μόνο μια σιχαμερή διαπλοκή αλλά και ένας αισχρός πολιτικός και ηθικός ξεπεσμός. Και ως σκέψη, μας ανατριχιάζει η εκδοχή ότι μπορεί να βρεθούν δήμαρχοι που θα αγνοήσουν την λαϊκή βούληση και θα ακολουθήσουν τις προσταγές μιας αλητοσυμμορίας. 

 Η τακτική που ακολούθησε ο πρώην δήμαρχος Γ. Κάτσινος («να πάω με τα "νερά" τους για να μην με ενοχλούν» και η ανοχή της εξευτελιστικής για ένα δήμαρχο συμπεριφοράς από τον καραγκιόζη που τον έσερνε σαν άβουλο ον, βλέπε εδώ) αποδείχθηκε μοιραία για τον πρώην δήμαρχο και αποτελεί τρανό παράδειγμα προς αποφυγήν. 

Οι νέοι δήμαρχοι να βάλουν καλά στο μυαλό τους τούτο. Ότι έκαναν στο παρελθόν σίγουρα δεν παραγράφεται, αλλά το «κοντέρ» αρχίζει να μετράει με την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους. Άλλωστε η όποια κριτική (θετική ή αρνητική) που θα δεχθούν θα είναι ως δήμαρχοι στη παρούσα θητεία. 

Ας φροντίσουν λοιπόν από την αρχή να ξεκόψουν από αυτούς τους δυο αλητάμπουρες της "δημοσιογραφίας" , αδιαφορώντας για τις παπαριές τους, (όπως άλλωστε κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των Θεσπρωτών) και να στραφούν προς την οικοδόμηση μιας υγιούς σχέσης εμπιστοσύνης με τα ΜΜΕ της Θεσπρωτίας (και της Ηπείρου γενικότερα) προς όφελος της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημοκρατίας. 

 Διαφορετικά, το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο.