Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Μαθήματα επικοινωνίας (για προχωρημένους)


Ο έρμος ο τάπας έχει βρει τον μπελά του. Κατά γενική ομολογία, η αθεράπευτη εμπάθεια που δείχνει στο πρόσωπο του τοπικού βουλευτή και στελέχους της κυβέρνησης, τον οδηγεί σε μονοπάτια λογισμού δύσβατα και μοιραία γκρεμοτσακίζεται. 

Παρά τις αλλεπάλληλες συμβουλές φίλων του, ότι με τις παπαριές που γράφει για να υποβαθμίσει τις δραστηριότητες και προσφορά του τοπικού βουλευτή κατορθώνει ακριβώς το αντίθετο, αυτός συνεχίζει ορμητικός και ασυγκράτητος. 

Βέβαια ο τάπας δεν είναι τόσο κάφρος όσο δείχνει στα γραπτά του. Στο στενό του κύκλο εκμυστηρεύεται ότι αναγνωρίζει τις παπαριές που γράφει, με την δικαιολογία ότι αυτές οφείλονται σε ανωμαλία του χαρακτήρα του. 

Πάντως όλο και πληθαίνουν αυτοί που δυσπιστούν για τις αληθινές προθέσεις του τάπα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του Μπέζα. 
Ήδη από το στενό του περιβάλλον τον κατηγορούν ευθέως (κάτι θα ξέρουν) ότι παίζει το παιχνίδι του Μπέζα και ότι τα έχει πάρει «χοντρά». 

Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι ο Μπέζας τον τελευταίο καιρό έχει αυξήσει τις δραστηριότητές του στη προσπάθεια να ενισχύσει και να προωθήσει σημαντικά θέματα που αφορούν ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας. 
Αυτό το γεγονός, κυρίως από αμέλεια του υφυπουργού, δεν έχει προβληθεί ανάλογα. 

 Και εδώ αναλαμβάνει «δουλειά» ο τάπας. 
Με το να αμφισβητεί την χρησιμότητα των προσπαθειών του Μπέζα, μαθαίνουμε για τις σοβαρές προσπάθειες που γίνονται. 

Δεν αμφισβητεί τα έργα που γίνονται ή έχουν δρομολογηθεί να γίνουν αλλά τα βαφτίζει «προεκλογικά» αυξάνοντας έτσι την εκλογική «πελατεία» στο γραφείο του Μπέζα κατακόρυφα. 

Αμφισβητώντας τα αυτονόητα και στρεβλώνοντας τα γεγονότα με απίστευτες εικασίες, η προσβεβλημένη νοημοσύνη του αναγνώστη εύκολα μπορεί να διακρίνει και να απορρίψει τις σαβούρες που γραφεί ο τάπας και να εστιάσει στο πραγματικό γεγονός. 

Υποστηρίζοντας τυχάρπαστους γραφικούς τύπους και προβάλλοντάς τους σαχλαμάρεςς  ως μοναδική σωτηρία για το τόπο, προκαλεί τη νοημοσύνη του απλού πολίτη και  ωθεί τον δυσαρεστημένο ψηφοφόρο  να επιλέξει σοβαρό, υπεύθυνο, έμπειρο και αναγνωρισμένο πολιτικό με σταθερές αξίες και οράματα και με σημαντική προσφορά στο τόπο.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτό το επίπεδο επικοινωνίας το συναντάμε σε πολύ προχωρημένους επικοινωνιολόγους. Το στοιχείο αυτό, με δεδομένο ότι ο τάπας είναι στούρνος στα της επικοινωνίας (όσους προσπάθησε να προβάλλει τους έκαψε όλους), ενισχύει την άποψη της διαπλοκής με τον Μπέζα. 

Όμορφος (δημοσιογραφικός) κόσμος, αγγελικά πλασμένος.