Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Θεατρινισμοί και καραγκιοζιλίκια...

Στον αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από τους αγρότες βρέθηκε και ο δήμαρχος Φιλιατών για να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους. 
Σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης μεταξύ άλλων τόνισε με έμφαση τα εξής: "Κατ αρχήν βρίσκομαι σήμερα εδώ να ξεκαθαρίσω, όχι ότι θέλω να ανεβώ επάνω στα τρακτέρ και να βγάλω φωτογραφίες και να καπηλευτώ τον αγώνα των αγροτών..." 

Έλα όμως, που προηγουμένως , ο όψιμος υποστηρικτής των δίκιων της αγροτιάς, είχε εισέλθει στο χώρο του μπλοκ πάνω στο επικεφαλής τρακτέρ στο οποίο είχε επιβιβασθεί λίγα μέτρα ποιο πάνω. 

Πόζαρε στο φωτογραφικό φακό, σαν σταρ του σινεμά της δεκαετίας το 60, για την τεκμηρίωση του γεγονότος. 

Προς επίρρωση του γεγονότος, κατόπιν συνεννόησης βεβαίως και "εντελώς τυχαία" έπεσε επάνω σε κρατικοδίαιτο δημοσιογράφο της ΕΡΤ (βλέπε της ηλεκτρονικής ΑΥΓΗΣ) και ως εκ θαύματος προέκυψε το παρακάτω δημοσίευμα το οποίο προωθήθηκε επιμελώς στα "ανεξάρτητα" και "αδέσμευτα" ηλεκτρονικά μέσα. 

 Στο τρακτέρ και ο δήμαρχος! 
 "Μηχανικός στο επάγγελμα ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς... Αντί όμως να κατέβει στις πορείες της... γραβάτας, επέλεξε να βρεθεί δίπλα στους αγρότες... 
Κι όχι δίπλα, αλλά πάνω στα τρακτέρ. 
Κατ εξοχήν αγροτική η περιοχή του, ξέρει καλά, όπως οι περισσότεροι στην Ήπειρο, τι σημαίνει ο πρωτογενής τομέας... Πόσος κόπος και ταλαιπωρία χρειάζεται για να βρει ένα μικρό μεροκάματο. 
Στο λιμάνι λοιπόν με εκατοντάδες άλλους... 
Και στα πειράγματα πως ήρθε δεύτερος μετά τον Απόστολο Γκλέτσο, είχε αφοπλιστική απάντηση... 
«Ο Γκλέτσος είναι ηθοποιός...». 
 Ο Σπύρος Παππάς είναι από τους εξαιρετικά σοβαρούς αυτοδιοικητικούς στην Ήπειρο και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως δεν θα έκανε κάτι αν δεν το πίστευε βαθιά... " 


Μπορεί το δούλεμα να πηγαίνει σύννεφο από τους λαϊκιστές πολιτικάντηδες, αλλά και το γλύψιμο (με τα ανάλογα ανταλλάγματα) δεν πάει πίσω από τους λαϊκιστές "δημοσιογράφους". 

 Όπως διαπιστώνετε, ο "εξαιρετικά σοβαρός" αυτοδιοικητικός σπεκουλάρει ξεδιάντροπα τον αγώνα των αγροτών με την αμέριστη βεβαίως βοήθεια του "εξαιρετικά σοβαρού" κρατικοδίαιτου δημοσιογράφου.

Όσο η φαυλότητα του κρατισμού γίνεται περισσότερο αντιληπτή ως η κύρια αιτία της ηθικής και οικονομικής χρεοκοπίας του τόπου μας, τόσο θα πληθαίνουν και οι ξεδιάντροπες φωνές των υποστηρικτών της παρακμής και της ασύδοτης ιδιοτέλειας. 

Στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπετε (στην αρχή) την θριαμβευτική και ανιδιοτελή είσοδο στο λιμάνι, του ευαίσθητου δημάρχου πάνω στο τρακτέρ και στο 5,55 λεπτό τις "εξαιρετικά σοβαρές" δηλώσεις. (αν καταφέρετε να βγάλετε νόημα από την περίεργη σύνταξη) 

 ΣΗΜ. Στο μπλόκο των αγροτών βρέθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων. Ουδείς όμως ανέβηκε σε τρακτέρ για φωτογραφίες και κανένας δεν διοχέτευσε πληρωμένα ρεπορτάζ στο τύπο. 

Άμα δεν είσαι ηθοποιός και προσπαθείς να παίξεις θέατρο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτό που κάνεις, θα σου βγει τελικά σε καραγκιοζιλίκι...