Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Έσκασε μύτη…



Όχι που θα έλειπε ο τάπας από τις διαβολο-διαβουλεύσεις.
 Όπου διαφαινόμενη ένταση ο τάπας προσπαθεί να τη μετατρέψει σε ανωμαλία για να επωφεληθεί. Σε αυτή τη τακτική είναι ο πρώτος διδάξας αλλά ο δόλιος τον έχει ξεπεράσει χωρίς να κρατά ούτε τα καν προσχήματα. Και εδώ έγκειται η κατά καιρούς προστριβή μεταξύ τους. 

Μαγαζί γωνία η μητρόπολη, υπολογίσιμη δύναμη (σε ψήφους) το χριστεπώνυμο πλήθος, γιατί να μη βουτήξουμε και εμείς τον το δάκτυλο μας στο «μέλι». 
Εδώ βέβαια ο τάπας προσπαθεί να βάλει το δάκτυλο κομψά και όχι άγαρμπα όπως άπλωσε την χερούκλα του αρπακτικά ο δόλιος. 
Α, όλα και όλα. Ο τάπας μπορεί να έχει τα χίλια μύρια , μια «αρχοντιά» όμως στο «σελεμουάρ» την διαθέτει. 

Αφού τονίζει λοιπόν ότι τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την υγεία του Μητροπολίτη Παραμυθιας, υιοθετεί αβίαστα πλήρως τις όποιες κατηγόριες αναφέρει το κείμενο του κ. Κωνσταντίνου. Τώρα το να ακούς τον τάπα να κόπτεται για τους ορθοδόξους χριστιανούς της περιοχής καταντά κακόγουστο ανέκδοτο. 
Όταν δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο, η υποκρισία σε θέματα πίστης εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή και στον ποιο άσχετο. 

Αναφέρει βέβαια τις γνωστές παπαριες ότι ο λαός δεν θα κάνει εκείνο, ο λαός θα κάνει ετούτο, (λες και ο λαός περίμενε από τον τάπα να του υποδείξει τι να κάνει) στέλνει μήνυμα στο αρχιεπίσκοπο (ποιος; Ο τάπας!) ότι δεν «μασάει» και μη τολμήσει να ακολουθήσει την καθιερωμένη εκκλησιαστική διαδικασία στην ανάδειξη μητροπολίτη διότι θα τον βρει απέναντι του. (όλα αυτά στο όνομα του λαού φυσικά) 

Με αυτά και άλλα τρελά διανθισμένα με θρησκευτικο- πατριδοκάπηλες κορώνες προσπαθεί και αυτός να το παίξει ρυθμιστικός παράγων στις εκκλησιαστικές εξελίξεις στο τόπο μας.

 Βέβαια στο τέλος του σχολίου του δεν άντεξε και το πέταξε. 
«Άλλη λεπτομέρεια που οφείλουν να μην αγνοούν είναι ότι σε τούτα τα χώματα υπηρετούν τον Χριστό, την Εκκλησία και την Μητρόπολη , με πλούσια δράση και ανθρωπισμό, ιερείς που τιμώντας τα ράσα τους, έχουν ήδη κριθεί ικανοί και απαραίτητοι για τη θέση του Μητροπολίτη, όταν έρθει η ώρα.» 

Τώρα, ποιον έχει ήδη κρίνει ο τάπας ικανό και απαραίτητο για την θέση του Μητροπολίτη Παραμυθιάς, είμαστε σίγουροι ότι θα διαφανεί το επόμενο χρονικό διάστημα και τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. ;

Προφανώς η πρόσφατη εκλογή Μητροπολίτη στη Πρέβεζα δεν έγινε μάθημα στα κάθε λογής χαμόγια που συνωστίζονται κυρίως σε τοπικές παραθρησκευτικές ομάδες και νομίζουν ότι έχουν πιάσει το πάπα από τα «φρύδια».