Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η τιμωρία με τις «επιστροφές»

Όλο και μεγαλώνει το μέγεθος των πακέτων των επιστροφών που καταφθάνουν στο γραφείο της εφημερίδας. 


Αν ισχύει για τους άνακτες το «ισχύς μου η αγάπη του λαού»
τότε για τους εκδότες- δημοσιογράφους 
πρέπει να ισχύει το «ισχύς μου η αγάπη των αναγνωστών». 

Τον φτύνουν και νοιώθει ότι τον ραίνουν με ροδόπεπλα. 
Εκτός τόπου και χρόνου ο τσίου -τσίου ρεπόρτερ. 

Δεν προλαβαίνει ο δόλιος να μαζεύει τα πακέτα των εφημερίδων από τις επιστροφές που στοιβάζονται κάθε βδομάδα στη είσοδο του γραφείου του καθιστώντας κάθε διέλευση αδύνατη. 

Τόσο έχει εξοργίσει τους αναγνώστες με αυτά που γράφει, οι οποίοι αγανακτισμένοι επιστρέφουν μαζικά την εφημερίδα του με ένα μεγάλο «Απαράδεκτη» γραμμένο στη πρώτη σελίδα. 

Το γεγονός αυτό είναι αδιαμφισβήτητο και ο δολιος αναγκάστηκε να το παραδεχθεί δια το απλούστατο λογο ότι δεν μπορεί πλέον να το κρύψει. 

 Ενδιαφέρον για τους ερευνητές της ψυχολογίας (και όχι μόνο) έχει η ανακοίνωση που έβγαλε για τις επιστροφές. 
 Ρεσιτάλ πνευματικής συγκρότησης και καθαρότητας σκέψεως 

«ΔΕΝ μπορούν να καταλάβουν ειλικρινά, πόση χαρά μας δίνουν, τι περίεργη επαγγελματική διαστροφική ηδονή βιώνουμε και το σημαντικότερο, πόσο δικαιωμένοι αισθανόμαστε για τη δημοσιογραφία που ασκούμε, όταν έχουμε «πακέτο» επιστροφής της εφημερίδας μας, από μέχρι χθες συνδρομητές…» 
 Διαβούλευση 16 Ιουλίου 2014 


Όσο καλοπροαίρετος να είναι o άλλος τέτοιες μαλακίες δεν τις ανέχεται με τίποτα.  

 Είναι κοινή η διαπίστωση ότι ο δόλιος ρεπόρτερ έχει ξεφύγει τελείως. 

Γράφει ο τάπας στις 16 Ιούλιου 2014: 
«Διαφωνώ ριζικά και κυρίως το τελευταίο διάστημα, με τον τρόπο που ο συνάδελφος Βαγγέλης Μάστορας επιχειρεί να ασκήσει κριτική μέσα από τη δημοσιογραφία. Αυτή μου τη διαφωνία όχι μόνο δεν την έχω κρύψει, αλλά αντίθετα την έχω διατυπώσει δημόσια, ακόμη και μέσα από τις σελίδες αυτές.» 

Για να φτάσει σε σημείο ακόμη και ο πατριάρχης του κιτρινισμού στο τόπο μας να διαχωρίσει κάθετα τη θέση του από το τρόπο που «ασκεί» την δήθεν «δημοσιογραφία» ο δόλιος, αντιλαμβάνεστε ότι η άλυσος έχει κοπεί εδώ και καιρό. 

Το να αισθάνεται κάποιος ευτυχής και δικαιωμένος για τη δημοσιογραφία που ασκεί όταν του επιστρέφουν πακέτα την εφημερίδα ως απαράδεκτη …τότε, όταν δεν επιστρέφεται η εφημερίδα πρέπει να αισθάνεται δυστυχής και αποτυχημένος. . 

Η τρικυμία στο κρανίο δεν λέει να κοπάσει…