Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ας οραματιστούμε μια καινούργια αρχή



Μπορεί οι αγαπητοί αναγνώστες να δυσανασχετούν με την φαινομενικά μονοδιάστατη αντιμετώπιση της πραγματικότητας (και έχουν απόλυτα δίκιο ) αλλά τα γεγονότα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και τον απαραίτητο σχολιασμό. 

 Σίγουρα υπάρχουν θέματα βαρύτερης σημασίας που χρίζουν ανάλογων σχολιασμών και παρατηρήσεων. 

Η συντονισμένη όμως επίθεση κατά πάντων των δυο κατ’ εξοχήν εκφραστών του λαϊκισμού στο τόπο μας δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη.
 Η σαβούρα της λαϊκίστικης δεξιάς (όχι της λαϊκής δεξιάς) επιχειρεί μέσα από ένα εμετικό συνονθύλευμα κραυγών και ψιθύρων να δηλώσει κάποια παρουσία στο τόπο μας.


 Προσπαθεί (κατά την γνώμη μας) να αφυπνίσει κάποια φαντάσματα του παρελθόντος που έχουν ρίζες σε νοοτροπίες κυρίως σταλινικού ολοκληρωτισμού. Ενός κρατισμού που οδήγησε την πάλαι ποτέ ισχυρά σοβιετική ένωση όταν ήρθε σε επαφή με την πραγματικότητα να καταρρεύσει μέσα σε μια εβδομάδα. 

Τα επιχειρήματα των μόνο δυο εκφραστών της σαπίλας στο τόπο μας έχουν να κάνουν με την δαιμονοποίηση , (αντίληψη που μας κοροϊδεύει όλος ο σύγχρονος κόσμος), και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ότι για όλα τα κακά στο τόπο μας φταίει ο Μπεζας .

 Εμπάθεια που ούτε λύνει προβλήματα αλλά ούτε προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις.

 Αντί ως Θεσπρωτοί να αξιοποιήσουμε το Μπεζα (τον όποιο Μπέζα) για το καλό του τόπου, οι πυροβολημένοι προτείνουν …να φύγει ο Μπέζας από την κυβέρνηση.

 Γράφει ο τάπας στις 16/7 /2014
«Από πλευρά μας αυτό κάνουμε, όπως έχουμε καθήκον. Να ευαισθητοποιήσουμε τον πρωθυπουργό ώστε να ανακαλέσει στην τάξη τον συνεργάτη του υφυπουργό, ακόμη και αν χρειαστεί να τον «διώξει» από την κυβερνητική ομάδα»

 Αν διαβάζαμε αυτό το σχόλιο σε αλβανοτσάμικο μπλοκ θα δικαιολογούσαμε κατά κάποιο τρόπο τις προθέσεις του συντάκτη. 

Επειδή η οικονομική κυρίως κρίση ανέδειξε όλα αυτά τα πολιτικά εξαμβλώματα καλό θα ήταν σε όλους αυτούς που σήμερα διακηρύττουν την ανάγκη για μια νέα αρχή να κάνουν και ένα απολογισμό και να αφορίσουν μεθόδους που οι ίδιοι υιοθέτησαν και που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. 

Σίγουρα η κάθε χρονική περίοδος έχει και τις αντίστοιχες  πολιτικές ιδιαιτερότητες.
Αυτό όμως δεν αποτελεί θέσφατο και για τις επόμενες πολιτικές εξελίξεις. 

Ας φροντίσουν λοιπόν οι πολιτικοί (που έβαλαν την σφραγίδα τους στη Θεσπρωτία) όσοι βέβαια επιθυμούν να έχουν μέλλον στη πολιτική σκηνή της Ελλάδος , να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους αποδεχόμενοι το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που τους αναλογεί. 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με γενναιότητα θα το πράξουν. 

Όχι βέβαια για την ασήμαντη επιβεβαίωση αυτής τη ιστοσελίδας αλλά για το καλό της πατρίδας μας και του ελληνισμού.