Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Κάλπικες εντυπώσεις

Φωτογραφία από την «μεγαλειώδη» και «εξαιρετική» συγκέντρωση του υποψηφίου Νικόλα Κάτσιου με τους ετεροδημότες Θεσπρωτούς στην Αθήνα. Άλλοι κοιτούν το ταβάνι άλλοι χασμουριόνται και άλλοι κοιτούν με απορία. Άμα καταφέρνεις σε μια δράκα ετεροδημοτών να δημιουργείς τέτοια βαριεστιμάρα τότε, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. 


Σε μια εξαιρετικά ουσιαστική συνάντηση με τους "Αθηναίους" , Θεσπρωτούς, ετεροδημότες ο υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία , Νικόλας Κάτσιος , είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις , προβληματισμούς αλλά και να μεταφέρει μήνυμα αισιοδοξίας από την πατρίδα. […] Πλήθος επωνύμων και ανωνύμων συμπατριωτών παρέστη στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση, της οποίας το κεντρικό μήνυμα ήταν , ο πολιτικός πολιτισμός , η ανανέωση , οι νέοι άνθρωποι μα πάνω από όλα η μεγάλη αγάπη για την Θεσπρωτία . 

Για τα Θεσπρωτικά Νέα 
Γιάννης Στάθης



Το πόσο «εξαιρετικά ουσιαστική» μπορεί να ήταν η συνάντηση με "Αθηναίους" , Θεσπρωτούς, ετεροδημότες μπορεί να το κρίνει ο κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης αν λάβει υπόψη ότι στη συγκέντρωση βρέθηκαν περίπου 50 άτομα όλα και όλα, εκ των οποίων το 1/3 μετακόμισε από την Παραμυθιά, το 1/3 δεν ψηφίζει στη Θεσπρωτία και το υπόλοιπο 1/3 ψηφίζει άλλον υποψήφιο. 

Τώρα τι μηνύματα αισιοδοξίας μετέφερε από την πατρίδα, δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς. Ότι σαρώνει παντού και προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 10 μονάδες διαφορά. ( Βλέπε μαϊμού δημοσκόπηση )

 Όσο για τον πολιτικό πολιτισμό, προφανώς έχει παρεξηγήσει αυτόν το όρο. 
Πολιτικός πολιτισμός είναι να μοιράζεις εφημερίδα που βρίζει και συκοφαντεί συνυποψήφιό σου; Τι είδους Πολιτικός πολιτισμός είναι αυτός όταν στην ομιλία σου σε κομματική συγκέντρωση δεν κάνεις ούτε μια αναφορά στο κόμμα που σε φιλοξενεί αλλά ούτε στον αρχηγό αυτής της παράταξης; 

«…Πλήθος επωνύμων και ανωνύμων συμπατριωτών παρέστη στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση…» Ακόμα ψάχνουν να βρουν οι Θεσπρωτοί τους επωνύμους σε αυτή την «εξαιρετική εκδήλωση». 
Ακόμη και το άτομο που επιμελήθηκε την εκδήλωση και παρουσίασε τον ομιλητή δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν. 

Με την εκδήλωση αυτή μπορεί ο υποψήφιος να έκανε μια τρύπα στο νερό, αλλά τουλάχιστον έδωσε τροφή στην ακόρεστη μεγαλομανία, στην αδικαιολόγητη έπαρση που τον διακρίνει, και συνάμα έδωσε την ευκαιρία σε 15 Παραμυθιώτες να πραγματοποιήσουν ένα δωρεάν ταξιδάκι στην πρωτεύουσα με όλα τα έξοδα πληρωμένα. 

Ακολουθώντας την προτροπή του νεαρού υποψήφιου βουλευτή ότι «Πρέπει να βλέπουμε πίσω από αυτό που συμβαίνει μπροστά μας» το μόνο που μπορούμε να διακρίνουμε καθαρά, είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας κάλπικων εντυπώσεων.